top of page
  • Skribentens bildOscar Sedholm

Gateway Umeå - nu också på svenska!

Hej allihop, Oscar här.


Du kanske har märkt att en liten språkikon har dykt upp högst upp högst upp på sidan. Vi har precis översatt hela webbplatsen, förutom menyn (den är hårdkodad av någon konstig anledning!) till svenska. Det är inte nödvändigtvis för att vi tror att svenskar inte kan läsa engelska, utan snarare för att se till att intresserade svenskar också hittar vår webbplats på sökmotorer.


Men detta kommer inte att hindra Gateway Umeå från att vara engelska i första hand. Det är ett kärnbeslut som vi har bestämt oss för att hålla fast vid genom vått och torrt. Anledningen är enkel: Det finns alldeles för lite engelsk information i Umeå. Vi är stolta över att vara den mest internationella staden i norra Sverige, men kämpar fortfarande med så grundläggande saker som att se till att information och evenemang är tillgängliga på engelska. I denna tid med riktigt bra online-översättningverktyg anser vi på Gateway Umeå att det är det minsta vi kan göra.


Så ja, berätta gärna för dina svenska vänner om oss också, men var säker på att vi kommer att fortsätta våra internationaliseringsinsatser för Umeå!


Det är roligt att ha dig här; låt oss tillsammans skapa en ljus framtid.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page