top of page

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi vet att det kan vara utmanande att komma till en ny stad. Hur hittar du någonstans att bo, något spännande att arbeta med och någonstans att ha roligt? Vad behöver du göra för att komma i kontakt med Umeå? Och vad är ens Umeå-andan? Det är därför vi är här.

Vårt uppdrag är att se till att du har all information och vägledning du behöver för att etablera dig i Umeå och utveckla din karriär i vår fascinerande stad och region. Samtidigt som du njuter av en livskvalitet i världsklass!

Har du tidigare varit i Umeå men hamnade någon annanstans för arbete och letar nu efter att komma tillbaka? Vi har svar till dig också. Ditt Umeå-äventyr har bara börjat.

Colorful portrait by Artem Artemov

Umeå-andan

Umeå är känt för våra kulturella evenemang och platser, modern innovation och design, närheten till naturen och progressiva människor med nya idéer. Tillsammans med en dos hardcore-musik är det detta som utgör Umeå-andan. Människor från hela världen har funnit sin plats här och fortsätter att föra Umeå framåt i norra Sverige och svenska Arktis.

Young woman in an urban environment, smiling at the camera

WORK x LIFE

Trött på vardagens slit? Det är vi också. Det är därför Umeå stoltserar med en av de högsta livskvaliteterna i Sverige. Många arbetsplatser har flexibla arbetstider, möjligheter till hybrid- eller distansarbete och erbjuder förmåner för att säkerställa att du har tid att hålla dig frisk även om du arbetar heltid. Besök något av våra många gym (IKSU är särskilt berömt), ge dig ut till centrum för en afterwork eller bege dig ut i den frodiga landsbygden för lite avkoppling och rekreation!

Umeå stad bw.png
Three cyclists on bikes by Dovile Ramoskaite

Säg hejdå till långa pendligstider

Umeåborna är kända för att cykla överallt, både på sommaren och vintern. Staden är också väl ansluten genom en central flygplats, både norrut och söderut på järnvägen, och har busslinjer som går både dag och natt. För arbete i större Umeåregionen kan du gå med i en av våra många bilpooler eller pendla med din egen bil.

bottom of page