top of page

Flytta till Umeå

Redo att börja ditt Umeå-äventyr? Det kommer att finnas många utmaningar längs vägen, men till slut kommer du att vara en del av en plats som inte liknar någon annan. Välkommen till Umeå och svenska Arktis.

Two people moving house

Hitta någonstans att bo i Umeå

Oavsett om du får din första lägenhet som nyligen examinerad student eller flyttar med en familj, är första steget alltid att bläddra igenom bostadsmarknaden. Vi bjuder in dig att utforska Umeåregionen och de olika stadsdelarna i Umeå för att hitta ditt nya hem.

Two Swedish flags hanging off flagpoles on a brick building wall

Flytta till Sverige

När du flyttar till Umeå från utlandet flyttar du också till Sverige, oavsett om du gillar det eller inte. Om du är medborgare i EU finns det några rutor att bocka i, medan om du kommer från utanför EU är det mer av en process. Men oroa dig inte, vi har svaren på många av dina frågor.

Map over Scandinavia with a toy car set atop of it

Flytta inom Sverige

Om du redan är i Sverige är det inte så svårt att flytta till Umeå. Du kanske behöver hitta ett transportföretag för att ta med ditt möblemang och kanske till och med säkra något förvaringsutrymme i Umeå. Du har ganska många alternativ att välja mellan - och vi har samlat några av dem här.

A woman travelling through a terminal with her globetrotter luggage

Resa till och från Umeå

Umeå är väl anslutet. Vår lokala flygplats ligger bara några minuter från stadskärnan, det finns snabba tågförbindelser söderut och två europavägar både norr-söder och inåt landet. Oavsett om du planerar en resa eller en flytt är det här en bra plats att börja på.

Att skapa ett hem för din familj

Umeå är inte bara för studenter, globetrotters och karriärinriktade personer - det är också en plats för familjer. Vi vet att vissa yrkesverksamma som flyttar hit för ett jobb har haft svårt att hitta arbete och aktiviteter för sin partner. Därför arbetar vi aktivt med att erbjuda nätverksmöjligheter för partners. Koppla ihop dig med oss på LinkedIn för att få information om kommande evenemang!

bottom of page