top of page

Hur startar jag ett företag i Umeå?

Umeå har en blomstrande start-up scen. För att komma igång behöver du förstå hur det fungerar att starta ett företag i Sverige och sedan förstå den lokala kontexten i Umeå.

Starta ett företag i Sverige

Först, låt oss lära oss den allmänna processen för att starta ett företag i Sverige. Här är en artikel från sweden.se med några bra generella riktlinjer och råd. Det finns också ett antal olika artiklar på verksamt.se, som drivs av den svenska regeringen för att tjäna företag.

Two Swedish flags hanging from flagpoles, off the wall of a brick building

Hitta din start i Umeå

Att starta ett företag kan vara ensamt arbete, särskilt om du inte redan har ett team. Det kan också vara skrämmande om du aldrig har startat ett företag tidigare. Det är därför Umeå har flera företagsinkubatorer och har ett antal rådgivningsorganisationer som drivs av universitetet, kommunen och privata sektorinitiativ. Beroende på vilken typ av företag du vill starta, kommer olika inkubatorer att vara lämpliga för dig.

 

En utmärkt start är att kontakta antingen Coompanion eller Nyföretagarcentrum för en gratis konsultation och lära dig om olika sätt att starta ett företag här, både allmänna råd och tillgängliga program och stöd.

 

För innovativa idéer eller ny teknik kan du överväga att ansluta dig till Uminova Innovation. Om din idé riktar sig mot konstnärliga, kreativa och kulturella företag är eXpression Umeå rätt väg att gå. Båda dessa inkubatorer drivs av Umeå universitet i samarbete med partners. Om du råkar vara inom Life Science eller Biotech rekommenderar vi Umeå Biotech Incubator. Och om du är en yngre entreprenör, kolla in BIC Factory som specialiserar sig på att stödja unga, smarta idéer.

 

För andra alternativ, gå till Umeå kommuns kompletta guide för att starta ett företag i Umeå.

Designarbete av Kelly Sikkema

Co-working i Umeå

Så du har din idé, du har registrerat dig hos de nödvändiga myndigheterna och fått de nödvändiga tillstånden, om det behövs. Men var ska du arbeta om inte hemifrån? Var kan du hitta andra nya företag att nätverka med? Även om du driver ett enskilt företag kan det vara trevligt att träffa andra yrkesverksamma då och då. Det är här coworking-spaces kommer in i bilden. Låt oss utforska några tillgängliga alternativ nedan!

People working by computers in an open office landscape by Israel Andrade

BIC Factory

Vi hjälper dig att få en smart start på ditt företag.

BIC Factory är en företagsinkubator som arbetar med att upptäcka och hjälpa unga entreprenörer att starta företag i Umeå. Om du är mellan 18 och 40 år och redo att investera i din affärsidé kommer vi att hjälpa dig att utveckla ditt företag under två år. Vi erbjuder en kreativ miljö, skräddarsytt affärsstöd och tillgång till ett starkt nätverk. Detta ger de idealiska förutsättningarna för att starta ett företag och ger dig en genväg in i affärsvärlden.

www.bicfactory.se

Street entrance for BIC Factory, a local co-working space and business incubator

House be Umeå

Co-working i norra Sverige.

 

House Be. Känn dig som hemma, som i ditt vardagsrum, men med utrymmen skapade för att få saker gjorda. En kreativ plats - full av moderna människor med skarpa idéer. Kom in och träffa våra vänner som redan har hängt sina jackor i hallen.

 

Work. Play. Be.

Så här lever vi. Så här arbetar vi; som entreprenörer, intraprenörer, kollegor och vänner. Vi arbetar hårt, men är inte rädda för att ta en paus för att leka och fylla på med energi igen. Vi kan stanna upp och andas, och vi kan fokusera här och nu.

 

House Be är mycket mer än ett vanligt kontorshotell. Varför? Jo, för att vi har så mycket mer att erbjuda än bekväma stolar och höj-och-sänkbara skrivbord.

House Be samlar alla typer av företag och organisationer under ett tak. Hemligheten är dock att med våra värderingar ​​Work. Play. Be.

kan vi bygga en kultur som får varje individ att känna sig välkommen, uppskattad och värderad. Samtidigt bygger vi ett stark nätverks- och ekosystem runt de här stolarna och de höj-och-sänkbara borden. Vi tror starkt på den här kombinationen och det har visat sig skapa både framgång och lycka för våra medlemmar.

 

Välkommen att boka ett besök och en rundtur på vår plats, eller prova vårt kontor en dag gratis!

www.housebe.com

House Be Umeå lounge

A Working Lab Universum

A Working Lab Universum på Umeå universitet är en helt ny mötesplats för grund- och forskarstuderande samt företagssamhället.

Den erbjuder olika typer av kontorsutrymmen, gemensamma mötesrum, event- och konferensmiljöer samt tjänster för företag som vill arbeta på campus tillsammans med Umeås innovationsystem. Kom och besök oss på Universums gränd 8.

www. aworkinglab.se

A woman with a laptop sat in a grey sofa, in a modern lobby area

Vasagatan 6

Bakom en vacker och historisk träport, i centrum av Umeå, hittar du Vasagatan 6. Ett mer personligt kontorsutrymme.

 

Vasagatan 6 erbjuder både en öppen kontorslandskap med fasta platser eller egna kontor. De gemensamma områdena för lunch och konferenser har bra kaffe, färsk frukt och massor av mys.

V

asagatan 6 drivs av AM Group.

För info, kontakta info@amgroup.se eller besök vasagatan6.com.

A collection of images, featuring a turn of the century wooden gate, contrasted with modern meeting rooms.
Är du kreativ? Kolla in eXpression Umeå!
The Story of the Creatives
Spela video
Abstract Futuristic Background

Något som saknas?

Vi uppdaterar kontinuerligt den här sidan med ny information allt eftersom. Om du vill synas här eller justera ett nuvarande innehåll, vänligen kontakta oss.

bottom of page